Senovinės bandelės su cinamonu

 (3)
Bandelė su cinamonu
© Vida Press
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištirpinkite šiltame piene, įberkite šaukštelį cukraus ir gerai išmaišykite.

Druską ir cukrų (du šaukštelius pasilikite įdarui) sumaišykite su miltais.

Į miltus įpilkite lydyto sviesto (palikite šaukštą įdarui) ir sudėkite pertrintą varškę. Gerai išmaišykite.

Supilkite pieną su mielėmis ir išmaišykite.

Palikite apdengtą rankšluosčiu bent porai valandų, kad tešla pakiltų.

Iškilusią tešlą labai gerai išminkykite ir palikite dar valandai pakilti.

Kai tešla pakils, iškočiokite į didelį lakštą. Jį aptepkite sviestu, pabarstykite cinamonu, cukrumi ir muskatu.

Lakštą suvyniokite ir supjaustykite norimo dydžio bandelėmis.

Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą (palikite vietos bandelėms pūstis).

Bandelių viršų apiberkite cinamonu.

Kepkite 10 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 25-30 minutes, kol bandelės iškils ir bus gražios auksinės spalvos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
100 g Cukrus
2 šaukštas Varškė
100 g Sviestas
250 ml Pienas
25 g Mielės
1 šaukštas Cinamonas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 5
Sudėtingumas :