Savojos kopūstų balandėliai su feta

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.

Sūdytame vandenyje išvirkite kuskuso kruopas. Kai kruopos išbrinks, pamaišykite šakute, supilkite citrinos sultis.

Nuvalykite moliūgą, supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite joje moliūgo gabaliukus, kol jie suminkštės. Sudėkite česnakus ir pakepkite dar 1 min. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Sumaišykite kuskusą su moliūgu. Sudėkite smulkintas petražoles, kubeliais pjaustytą fetos sūrį.

Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą. Užpilkite daržovių sultiniu, kad jo sluoksnis siektų maždaug 1 cm.

Uždenkite kepimo indą aliuminio folija. Kiškite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 – 20 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Savojos kopūstai
Įdarui:
250 g Fetos sūris
400 g Moliūgai
200 g Kuskusas
400 g Vanduo
2 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Petražolės
500 ml Daržovių sultinys
1 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 8
Sudėtingumas :