SAVAITGALIUI: sūrūs sausainiai prie alaus

 (2)
Sausainukai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.

Suminkštėjusį sviestą pertrinkite su sūriu, įpilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su sūrio mase, įberkite šiek tiek pipirų. Užminkykite minkštą tešlą, suformuokite rutulį, susukite į polietileną ir 1 – 1,5 valandos įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išimkite iš šaldytuvo tešlą, nuimkite plėvelę, pasidėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 5 – 7 mm storio lakštą. Su formelėmis išpjaukite įvairias figūras, jas iš viršaus apiberkite trintais graikiniais riešutais, kmynais, džiovintais žalumynais.

Sudėkite sausainius į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 15 – 20 minučių.

Iškepusius sausainius palikite atvėsti, paskui sudėkite į indą ir patiekite prie kavos ar arbatos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

150 g Kietasis sūris (pvz., Džiugas)
100 g Sviestas
150 g Miltai
1 šaukštas Grietinėlė
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
sauja Graikiniai riešutai
žiupsnelis Džiovinti žalumynai
žiupsnelis Kmynai
žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :