Sausainukai „Širdelės“

Sausainukai „Širdelės“
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC. Apie 15 min. kepti lazdyno riešutus, kol apskrus. Sudėti juos ant rankšluosčio ir nuvalyti luobelę, dėti į trintuvą ir sutrinti.

2. Su mikseriu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Pridėti kiaušinius ir vanilinį cukrų, suplakti.

3. Kitame inde sumaišyti miltus, sutrintus lazdyno riešutus, cinamoną, druską ir citrinos žieveles. Sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase, dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.

4. Pasiruošti dvejas širdelių formas – vieną didesnę, kitą mažesnę. Iškočioti tešlą, paimti didelę širdies formelę ir įspausti sausainius.

5. Paėmus pusę gautų sausainių, jų viduryje su mažesniąja formele išpjauti širdelės formas.

6. Ant „sveikų“ sausainių išdėlioti sausainius su viduryje išpjauta širdele. Viršutinio ir apatinio sausainukų kraštai turi sutapti.

7. Dėti į orkaitę ir kepti apie 8-10 min., kol lengvai apskrus.

8. Ištraukti sausainius, ant viršaus pabarstyti cukraus pudros, į išpjautą širdelės vietą įdėti po arbatinį šaukštelį aviečių uogienės, palikti šaldytuve, kad sukietėtų.

SELF-RAISING miltus galite pakeisti ir įprastais kvietiniais miltais, puikiai tiks Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 550D, tuomet būtinai įdėkite 1 a. š. kepimo miltelių.

Skanaus!

MALSENA
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Malsena „SELF-RAISING“ miltai
50 g Lazdyno riešutai
150 g Sviestas
150 g Rudasis cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 g Cinamonas
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Citrinos žievelė
100 g Aviečių uogienė
5 g Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :