Šašlykai su daržovėmis ir natūralaus jogurto padažu

Ypatingą skonį šašlykams suteiks gaivus jogurtinis padažas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 10 min. apkepkite jame mėsą iš visų pusių. Pasūdykite, įberkite pipirų, apšlakstykite citrinų sultimis.

Daržoves ir grybus nuvalykite, nuplaukite, apdžiovinkite. Paprikas ir pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, porą – stambiais griežinėliais.

Ant medinių iešmelių sluoksniuodami verkite mėsą, grybus, porus, lauro lapus, paprikas ir pomidorus. Kepkite šašlyką 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 – 12 min.

Pasiruoškite padažą. Varškę sumaišykite su jogurtu, garstyčiomis ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Iškepusį šašlyką ištraukite iš orkaitės, išdėliokite ant lėkštės, papuoškite mėtomis ir citrinų skiltelėmis. Patiekite su padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Saldžiosios paprikos
4 vnt. Pomidorai
4 vnt. Lauro lapai
8 vnt. Pievagrybiai
250 ml Jogurtas (natūralus be priedų)
2 šaukštas Citrinų sultys
1 vnt. Citrinos
4 šaukštas Varškė
1 šaukštelis Garstyčios
400 g Jautienos filė
2 šaukštas Augalinis aliejus
4 žiupsnelis Mėtos
1 vnt. Porai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Citrinos žievelė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :