Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Autorius: Renata Ničajienė
© sezoninevirtuve.lt
Pagaminamas per:
15min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus.

Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais.

Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.

www.sezoninevirtuve.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Šaltibarščių kefyras
2 sauja Ridikėliai
2 sauja Rūgštynės
1 sauja Krapai
4 žiupsnelis Svogūnų laiškai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :