Šaltalankių putėsiai

 (1)
Ruslano Bolgovo pasiūlymas Valentino dienai.
© V.Skuodo nuotr.
Pagaminamas per:
240min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminame morengą

Cukrų verdame vandenyje iki 121 laipsnio temperatūros, kol bus sirupas.

Išplakame baltymus iki stangrios putos ir tą masę plona srovele pilame į sirupą, beriame džiovintą pudrą.

Kepame orkaitėje apie pusantros valandos (100 laipsnių temperatūroje).

Gaminame putėsius

Išplakame trynius. Šaltalankių tyrę sumaišome su cukrumi, pašildome iki 180 laipsnių temperatūros, palengva pilame išplaktus trynius.

Želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų ir išbrinktų.

Atskirai išplakame grietinėlę ir viską sumaišome.

Šaltalankių bendros masės turi būti apie 300 gramų, o grietinėlės masės apie 280 gramų.

Gaminame kremą

Iš grietinėlės, pieno, cukraus ir trynių verdame anglišką kremą, palaikydami iki 82 – 85 laipsnių temperatūrą. Gautą masę pilame ant juodo šokolado ir viską suplakame smulkintuve.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Morengui reikės:
7 vnt. Kiaušinių baltymai
300 g Cukrus
90 g Vanduo
1 šaukštas Mėlynių pudra
Putėsiams reikės:
150 g Šaltalankių tyrė
300 g Grietinėlė
150 g Cukrus
11 vnt. Kiaušinių tryniai
5 g Želatina
Kremui reikės:
210 g Grietinėlė
210 g Pienas
7 vnt. Kiaušinių tryniai
45 g Cukrus
190 g Juodasis šokoladas
Porcijos: 2
Sudėtingumas :