Salotos su vištiena ir mocarela

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nupjaukite nuo duonos riekių plutelę, minkštimą supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

Sudėkite duonos kubelius, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite ir išmaišykite. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite skrebučius apie 6–8 min. kol apskrus.

Kepimo metu vieną kartą duonos kubelius pamaišykite, kad šie apskrustų tolygiai. Iškeptus kubelius atvėsinkite.

Paprikas įdėkite į orkaitę ir kepkite kol atsiras vietomis pajuoduos. Perdėkite jas į dubenį, jį uždenkite ir palikite 15 min. pastovėti. Nulupkite paprikas, išimkite sėklas, supjaustykite paprikas siauromis juostelėmis.

Šaloto svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite. Dubenėlyje sumaišykite actą, garstyčias, druską, cukrų ir pipirus. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, plakimo šluotele plakite tol, kol pasidarys emulsija. Įdėkite šaloto svogūną ir sumaišykite.

Supjaustykite virtą vištieną ir sudėkite į salotų dubenį. Įdėkite mocarelą ir supilkite pusę padažo. Paliko 10 min. pastovėti.

Suplėšykite salotų „Romane“ lapus nedideliais gabalėliais ir įdėkite į salotų dubenį kartu su vištiena ir mocarela. Įdėkite paprikų juostelės, alyvuoges ir likusį padažą. Viską išmaišykite. Prieš tiekdami salotas pabarstykite jas džiūvėsėliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Salotoms:
200 g Vištiena
200 g Mocarelos sūris
Romaninės salotos
2 vnt. Saldžiosios paprikos
1 stiklinė Alyvuogės
6 riekelė Balta duona
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
Padažui:
1/4 stiklinė Raudonojo vyno actas
2 šaukštelis Garstyčios
1 vnt. Šaloto svogūnai
6 šaukštas Alyvuogių aliejus
1/8 šaukštelis Juodieji pipirai
1 šaukštelis Cukrus
1/4 šaukštelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :