SALDU-GARDU: Pachlava – turkiškas skanėstas

 (4)
Autorius: Artūras Piulskis




Pachlava – iš Turkijos kildinamas skanėstas. Sakoma, jog Osmanų imperijos imperatorius penkioliktąją Ramadano dieną pachlava vaišindavo kariuomenės pėstininkus. Šaltiniai byloja, jog šis receptas turkų kulinarinėse knygose buvo aprašomas jau XIII a.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Turkijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pachalava – tai pyragas, kepamas iš kelių sluoksnių tešlos, perteptos riešutais ir glaistytos medumi. Mes gi gaminsime skanėstą labai panašiai, tik darysime tai labai paprastai. Kai paragausite, negalėsite sustoti: valgysite, kepsite, valgysite... Taip nutiko ir man.

Sviestą sutarkuokite stambesne trintuve ir sumaišykite su grietine, dviem tryniais, miltais vanile ir druska.

Riešutus susmulkinkite (įdėkite į maišelį ir padaužykite kulinariniu plaktuku). 5 kiaušinio baltymus išplakite su cukrumi iki putų konsistencijos ir sudėkite į juos smulkintus riešutus.

SALDU-GARDU: Pachlava – turkiškas skanėstas
© hdlife.lt

Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvienos iškočiokite kepimo formos blynus (geriausiai tiks kvadratinė/stačiakampė kepimo forma). Formos dugną užklokite kepimo popieriumi ir dėkite pirmąjį blyną.

Ant jo tolygiai užtepkite pusę riešutų ir baltymų masės. Tada uždenkite antruoju tešlos blynu. Ant jo užtepkite likusią riešutų masę ir uždenkite ją paskutiniuoju tešlos blynu. Viršų patepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su šauktu grietinės.

Pyragą kepkite apie 45 min. 180 laipsnių karštyje (stebėkite, kad gražiai paruduotų). Skanaus.


hdlife.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Sviestas
3 vnt. Kiaušinių tryniai
5 vnt. Kiaušinių baltymai
200 g Graikiniai riešutai
150 g Grietinė
250 g Cukrus
2 stiklinė Miltai
1 šaukštas Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Grietinė
Porcijos: 8
Sudėtingumas :