Ruginiai lietiniai su bananais ir riešutais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsijokite ir sumaišykite miltus, kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir pienu ir palikite pastovėti 20 – 30 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinius.

Supjaustykite bananus 1 centimetro storumo riekelėmis, susmulkinkite riešutus. Sutarkuokite smulkia tarka žaliosios citrinos žievelę, kad išeitų pusė šaukštelio masės, iš citrinos išspauskite sultis. Keptuvėje aukštais kraštais išlydykite sviestą, sudėkite bananų riekeles, apšlakstykite citrinos sultimis ir 1 min. kepkite ant kaitrios viryklės.

Tada susilpninkite kaitrumą, supilkite klevų sirupą, minutę pakaitinkite. Tuomet sulankstykite blynelius trikampiais ir sudėkite į karštą sirupą. Apibarstykite riešutais, tarkuota citrinos žievele, uždenkite keptuvę dangčiu ir pakaitinkite 2 – 3 min. ant minimalios ugnies.

Ragaukite karštus su plombyro ledais!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Lietiniams:
100 g Kvietiniai miltai
100 g Ruginiai miltai
2 vnt. Kiaušiniai
550-600 ml Pienas
1 šaukštelis Cukrus
0,25 šaukštelis Druska
Aliejus (kepimui)
Užpilui:
4 vnt. Bananai (dideli)
80 g Pekano riešutai
100-120 ml Klevų sirupas
0,5 vnt. Laimo vaisiai
20 g Sviestas
Sudėtingumas :