Rožių žiedlapių uogienė

 (1)
Tai, ko gero, pati gurmaniškiausia ir kvapniausia uogienė pasaulyje. Jai rinkti reikia ką tik prasiskleidusių rožių arba erškėtrožių žiedlapius.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo rožių žiedlapių nukarpykite baltus galiukus. Žiedlapius sumaišykite su cukrumi (100 g žiedlapių reikės 100 g cukraus) ir labai kruopščiai mediniu grūstuvėliu sutrinkite iki vientisos masės.

Išvirkite sirupą - 1 stiklinei vandens reikės 500 g cukraus. Į dar karštą sirupą (praėjus 5 minutėms nuo išvirimo) sudėkite rožių žiedlapių masę ir virkite maždaug 10 minučių. Dar karštą supilkite į sterilizuotus stiklainius.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 g Rožių arba erškėtrožių žiedalpiai
600 g Cukrus
1 stiklinė Vanduo
Sudėtingumas :