Rožiniai lietiniai su pikantišku įdaru

 (4)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.6250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įmuškite į dubenį kiaušinį, įberkite druskos, sudėkite miltus, supilkite burokėlių sultis ir viską išmaišykite. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių. Iškepkite plonus lietinius.

Įdarui susmulkinkite maišytuvu graikinius riešutus arba smulkiai juos sukapokite. Sutrupinkite varškės sūrį, pridėkite grietinės ir tarkuotų krienų. Suberkite graikinius riešutus, pasūdykite ir įbarstykite pipirų. Jeigu mėgstate aštriai, galite pridėti čili pipirų ar sutrintą česnako skiltelę.

Kiekvieną blyną aptepkite plonu įdaro sluoksniu. Supjaustykite lašišą. Salotų lapus nuplaukite ir leiskite jiems apdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Ant kiekvieno blyno su įdaru dėkite po salotos lapą, vėl užtepkite ploną sluoksnį įdaro ir uždėkite lašišos. Susukite blynus į ritinį ir įvyniokite juos į maistinę plėvelę.

Blynus bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tada nuimkite maistinę plėvelę ir supjaustykite susuktus blynus į 2-3 dalis. Patiekite ant stalo, sudėję blynų ritinėlius ant salotų lapų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Lietiniams:
1 vnt. Kiaušiniai
0,33 šaukštelis Druska
3 šaukštas Miltai
80 ml Burokėlių sultys
2 šaukštas Augalinis aliejus
Aliejus (kepimui)
Įdarui:
100 g Graikiniai riešutai
150 g Varškės sūris
1 šaukštas Grietinė
1 šaukštas Krienai (tarkuoti)
150 g Silpnai sūdytos lašišos filė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
8 vnt. Lapinės salotos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :