Riešutinis keksas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pusę riešutų susmulkinkite, o kitą pusę sumalkite mėsmale.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaltais riešutais. Po vieną nuolat maišydami įmuškite kiaušinius. Suberkite su krakmolu ir kepimo milteliais sumaišytus miltus, suskaldytus riešutus ir išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite valandą 175 C temperatūroje.

Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra ir apipilkite citrininiu glajumi bei apibarstykite lazdynų riešutais.

Jeigu vaišinsite suaugusiuosius, dar karštą keksą sulaistykite romu arba konjaku - jis įgaus nuostabų aromatą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
300 g Lazdyno riešutai
350 g Minkštas sviestas
300 g Cukrus
6 vnt. Kiaušiniai
300 g Miltai
50 g Krakmolas
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 pakelis Vanilinis cukrus
Papuošimui:
1 1/2 stiklinė Cukraus pudra
Citrinų sultys
Lazdyno riešutai
Patepimui ir pabarstymui:
Sviestas
Miltai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :