Rausvasis obuolių crumble

 (1)
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolius išskrodžiam ir nulupam. Supjaustom plonomis riekelėmis. Serbentus nuplaunam. Sumaišome su obuoliais, cukrumi, citrinos sultimis, vandeniu ir dedam į kepimo indą. Įjungiam orkaitę iki 180 laipsnių.

Išsiimam iš šaldytuvo sviestą ir supjaustom mažais gabalėliais. Dedam miltus ir trinam, kad trupiniai susidarytų, bet sviestas nuo rankų šilumos neištižtų.

Kai jau turim trupinius, dedam dribsnius, cinamoną ir cukrų. Vėl trumpai patriname tarp pirštų, kad susimaišytų viskas. Uždengiam šiais trupiniais obuolius daugmaž tolygiai. Orkaitė jau turėtų būti įkaitusi.

Baigiant kepti trupiniai turėtų įgauti daliai auksinę spalvą, o pats crumble - burbuliuoti. Dabar traukiam iš šaldytuvo ledus arba plakam grietinėlę. Ir patiekiam su dar karštu ar bent jau šiltu kepiniu.

Dėkojame skaitytojai Ingai už receptą!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Obuoliai
150 g Raudonieji serbentai (gali būti šaldyti)
100 g Cukrus
šlakelis Citrinų sultys
6 šaukštas Vanduo
Trupiniams:
90 g Sviestas
125 g Miltai
50 g Avižiniai dribsniai
60 g Rudasis cukrus
pagal skonį Cinamonas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :