Pyragėliai su grybais

 (1)
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
110min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai vandenyje (iki ~20C) išmaišome mieles su druska. Dedame aliejų ir sijojame miltus. Minkome tešlą kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Susukame į bandą ir valandai palaikome šaldytuve.
Tešlos išeina daug, šiam patiekalui reikia apie 400 g, likusį kiekį užšaldau arba naudoju picai.

Įdarui aliejuje apkepame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Dedam prieskonius ir susmulkintus grybus. Pakepame kol išgaruos skystis. Dedama pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Masė turi būti blizgi, bet be skystimo.

Iš atvėsusios tešlos kočiojame ploną lakštą (kaip virtinukams). Su stikline išspaudžiame formeles ant jų dedame po truputį įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Dedame ant sviestinio popieriaus ir aptepame kiaušinio- aliejaus plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepti 200 C apie 20 min.

Dėkojame Ievai už receptą!

Skanuskasneliai
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
500 ml Vanduo
1 kg Miltai
40 g Mielės
12 g Druska
40 ml Alyvuogių aliejus
Įdarui:
250 g Grybai
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Raudonėliai
1 šaukštelis Čiobreliai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
1 šaukštas Alyvuogių aliejus kepimui
2 šaukštas Pomidorų pasta
Aptepimui:
1 vnt. Kiaušinio trynys
2 šaukštas Aliejus
2 šaukštas Sezamo sėklos
Porcijos: 6
Sudėtingumas :