Pyragas su traškia riešutų ir medaus plutele

Pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
75min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Paruoškite įdarą: dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, tuomet sumaišykite juos su medumi, baltuoju ir ruduoju cukrumi, ištirpintu sviestu, vanile ir druska. Įmaišykite paskrudintus riešutus ir smulkiai supjaustytus irisų gabalėlius.

Kepimo formą išklokite tešla, apipjaustykite kraštelius. Suverskite įdarą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min.

Paruoškite medaus-riešutų masę: į puodą sudėkite rudąjį cukrų, sviestą ir medų. Nuolat maišydami užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir neuždengę pakaitinkite dar 2 min. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite paskrudintus riešutus.

Pyrago viršų apliekite riešutų-medaus mase, pakepkite dar 10 min. Ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dar 2 val palaikykite šaldytuve.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui reikės:
1 pakelis Šaldyta trapi tešla
Įdarui reikės:
4 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Medus
1/4 stiklinė Cukrus
1/4 stiklinė Rudasis cukrus
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
1/2 šaukštelis Druska
350 g Riešutai
1/2 stiklinė Saldainiai Irisai
Plutelei reikės:
1/3 stiklinė Rudasis cukrus
3 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Medus
1 stiklinė Riešutai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :