Pyragas su špinatais ir maskarpone

 (2)
Šį pyragą galima galima valgyti vieną arba su šviežių daržovių salotomis.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę centre ir į ją sudėkite sviestą bei kiaušinio trynį. Išminkykite pirštais.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad išeitų apskritimas. Jį perkelkite į 23 cm skersmens kepimo formą nuimamomis sienelėmis. Prispauskite tešlą prie dugno ir sienelių, kad viduryje būtų nedidelis įdubimas (į jį sukrėsime įdarą) 30 min. tešlą palaikykite šaldytuve.

Paruoškite įdarą: keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną (5 min). Sudėkite špinatus, pabarstykite muškatu, druska ir pipirais. Išmaišykite, sudėkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti.

Formą su tešla išklokite kepimo popieriumi ir pripilkite džiovintų pupelių. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ištraukite iš orkaitės, išimkite popierių su pupelėmis. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių.

Kol orkaitė vėsta, dideliame dubenyje išplakite maskarponę, parmezaną, kiaušinį ir trynius. Įmaišykite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir sudėkite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 30 min. Jei atrodo, kad tešla per smarkiai skrunda, pridenkite folija.

Leiskite 10-15 min. atvėsti ir patiekite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
175 g Miltai
0,25 šaukštelis Kepimo milteliai
1 žiupsnelis Druska
125 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai (tryniai)
Įdarui:
50 g Sviestas
1 vnt. Svogūnai
250 g Špinatai
250 g Maskarponės sūris
50 g Parmezano sūris
1 žiupsnelis Muskato riešutas
2 vnt. Kiaušiniai (tryniai)
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
1 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :