Pyragas su slyvomis

Rinkitės tik gerai sunokusias, sveikas slyvas. Ruošiant slyvas kepimui, visai nebūtina pašalinti odelę, nes ji - pagrindinis aromato šaltinis. Be to, joje gausu naudingų sveikatai medžiagų.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Užminkykite smėlinę tešlą, išklokite ją į formą, suformuodami kraštelius. Iš slyvų išimkite kauliukus ir į jų vietą įberkite cukraus.

Sumaišykite trynius, krakmolą, varškę ir grietinę. Išplakite baltymus ir sudėkite į trynių masę. Tuomet masę imkite arbatiniu šaukšteliu ir dėkite mažais kauburėliais ant tešlos, o tarp jų dėliokite slyvas, perpjautąja puse į viršų.

Kepkite 40 min. 180 C temperatūroje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
150 g Miltai
60 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
125 g Sviestas
Įdarui:
600 g Slyvos
200 g Varškė
3 vnt. Kiaušinių tryniai
100 g Cukrus
2 vnt. Kiaušinių baltymai
125 g Grietinė
60 g Kukurūzų krakmolas
200 g Miltai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :