Pyragas su persikais ir avietėmis

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
85min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Paskui sudėkite sviestą ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją suminkykite į vientisą rutulį.

Patieskite miltais pabarstytą pergamentinį popierių ir ant jo iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį kartu su popieriumi į skardą.

Įdarui dideliame inde sumaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, cukrų ir maltą muskato riešutą. Persikus išdėliokite ratu ant tešlos, kraštuose paliekant po 5 cm. Ant persikų uždėkite avietes. Tešlos kraštus užlenkite ir sutepkite išplaktu kiaušiniu.

Pyragą kepkite maždaug 15 min. 200°C temperatūroje. Paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite pyragą dar 40-45 min. iki rudai – auksinio atspalvio.

Pyragas su persikais ir avietėmis
© Shutterstock nuotr.
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1,5 stiklinė Miltai
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska
3 šaukštas Sviestas
5 šaukštas Vanduo
Įdarui:
4 vnt. Persikai
3 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Muskato riešutai
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Avietės
Porcijos: 8
Sudėtingumas :