Pyragas su karamelizuotais obuoliais

 (6)
Gardus prancūziškas obuolių pyragas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.5455 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Minkykite pirštais, kol masė primins trupinius. Įmaišykite cukrų. Tada įmuškite kiaušinio trynį ir supilkite vandenį. Gerai išminkykite, suvyniokite į foliją ir palaikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą: į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą ir cukrų. Kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir gausite auksinės spalvos sirupą. Sudėkite obuolius, pamaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol obuoliai pradės karamelizuotis.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, kad gautumėte truputį didesnį nei kepimo forma (20 cm skersmens) apskritimą. Į kepimo formą sudėkite karamelizuotus obuolius, tada juos uždenkite tešla ir dailiai prispauskite kraštelius prie formos sienelės.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol pyragas bus auksinės spalvos. Leiskite 5 min atvėsti, o tada ant viršaus uždėkite didelę lėkštę ir ant jos išverskite pyragą.

Patiekite šiltą su plakta grietinėle ar ledais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
175 g Miltai
75 g Sviestas
25 g Cukrus
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2-3 šaukštas Vanduo
Įdarui:
50 g Sviestas
50 g Cukrus
6 vnt. Obuoliai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :