Pyragas su kalakutiena

Šio pyrago sočiai pavalgyti pakaks keturiems asmenims. Užtruksite valandą. Energetinė vertė – 390 kilokalorijų.
Pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į įkaitusius riebalus suberkite kalakutieną ir lengvai apkepkite iš visų pusių.

Moliūgą supjaustykite nedideliai gabalėliais. Juos suberkite į apkepintą kalakutieną ir uždėję dangtį troškinkite apie dešimt minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir Provanso žolelių ir uždengę troškinkite dar penkias minutes. Tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite ataušti.

Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Vieną kiaušinį išplakite su druska, supilkite kefyrą ir likusį aliejaus šaukštą – viską gerai išmaišykite. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir išminkykite vientisą tešlą.

Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, juos suberkite į kalakutienos ir moliūgų troškinį. Viską gerai išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite kalakutienos, moliūgo ir sūrio įdarą.

Likusį kiaušinį suplakite su grietinėle, šiuo plakiniu apliekite įdarą.

Pyragą dėkite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite pusvalandį. Prieš patiekiant, pyragą galima papuošti baziliko lapeliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Kalakutienos krūtinėlės filė
3 šaukštas Aliejus
300 g Moliūgai
1 šaukštelis Provanso žolelės
150 g Avižiniai dribsniai
160 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Kefyras
100 g Fermentinis sūris
150 ml Grietinėlė
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Bazilikai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :