Pyragas su cukinijomis

Šiam pyragui vietoj cukinijų galite naudoti aguročius arba moliūgus - kaskart gausite vis kitokį skonį. O gal mėgstate improvizuoti? Tuomet sukurkite savo įdarą iš mėgstamų daržovių.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai sumaišykite 250 g išsijotų miltų su 300 g nelabai riebios varškės, 1 kiaušiniu, 0,5 valg. šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos.

Išminkykite iki vienalytės masės, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

2 vidutinio dydžio cukinijas nulupkite, supjaustykite kubeliais (1x1 cm), 2 saldžiąsias paprikas ir vieną svogūną supjaustykite šiaudeliais, sutarkuokite 1 morką, smulkiai supjaustykite 2–3 česnako skilteles.

Visas daržove sumaišykite ir troškinkite aliejuje, kol suminkštės. Palikite ataušti.

Užpilui išplakite 250 g grietinės, 3 kiaušinius, maltus juoduosius pipirus, kmynus, druską ir smulkiai supjaustytus žalumynus, pavyzdžiui, svogūnus ir baziliką.

Iškočiokite iš tešlos apvalų blyną, 2–3 cm didesnį už kepimo formą. Išklokite tešlą, suformuokite bortelius ir sukrėskite ant tešlos troškintas daržoves, ant viršaus užpilkite užpilą.

Kepkite 35–40 min. 160–170 laipsnių orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Miltai
350 g Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 šaukštelis Cukrus
žiupsnelis Druska
Įdarui:
2 vnt. Cukinijos
2 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Morkos
2 skiltelė Česnakai
Užpilui:
250 g Grietinėlė
3 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Kmynai
pagal skonį Druska
pagal skonį pipir
žiupsnelis Bazilikai
sauja Svogūnų laiškai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :