Pyragas „Šakočio pusbrolis“

 (10)
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramintai.
Pyragas „Šakočio pusbrolis“
Pyragas „Šakočio pusbrolis“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.5556 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą ant labai mažos ugnies ištirpinkite ir išsukite su cukrumi, iki cukrus ištirps. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Trynius įmaišykite į sviestą.

Sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Krakmolą sumaišykite su miltais ir įmaišykite į tešlą.

Pamažu sudėkite baltymą ir išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir įpilkite gana ploną sluoksnį tešlos (iki 1 cm storio).

Kepkite apie 5-8 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Ištraukite iš orkaitės, ant viršaus pilkite antrą ploną sluoksnį tešlos, išlyginkite ir vėl kepkite apie 5-8 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Procesą kartokite, kol baigsis tešla.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

360 g Sviestas
190 g Miltai
160 g Krakmolas
7 vnt. Kiaušiniai
300 g Cukrus
5 šaukštas Grietinė
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :