Purus obuolių pyragas su grietine

 (4)
Šį pyragą galite kepti ir su kriaušėmis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.7000 20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų ištrinkite iki purumo ir po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir pakaitomis su grietinėle įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Iškrėskite į kepimo formą paruoštą tešlą ir išlyginkite. Obuolius nuplaukite, nulupkite, kiekvieną supjaustykite į keturias dalis ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išdėliokite ant tešlos, lengvai į ją įspausdami. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvylika minučių.

Pagaminkite užpilą. Sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį pudingo miltelius. Iš orkaitės išimkite pyragą ir apliekite jį paruoštu grietinės mišiniu. Dar kartą pašaukite obuolių pyragą į orkaitę ir kepkite penkiasdešimt minučių toje pačioje temperatūroje.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Perkelkite pyragą ant padėklo ir apibarstykite cukraus pudra. Papuoškite pyragą mėtos lapeliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
125 g Sviestas
žiupsnelis druska
125 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
200 g Miltai
3 šaukštelis Kepimo milteliai
3 šaukštas Grietinėlė
50 ml Citrinų sultys
600 g Obuoliai
Įdarui:
200 g Grietinė
2 vnt. Kiaušiniai
75 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis pudingas
1 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 12
Sudėtingumas :