Pupelių salotos

 (1)
Galite šias salotas pagaminti iš anksto, prieš dieną ar dvi. Jei labiau patinka kreminis padažas, įmaišykite graikiško jogurto. Puikiai tinka juodieji lęšiai, nes jie gan gerai išlaiko formą – nereikėtų naudoti tų pupelių ar lęšių, kurie sukrenta.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas

Nuplaukite ir perrinkite lęšius. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu (pilkite 2-3 kartus daugiau vandens nei yra lęšių). Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virinkite penkiolika-dvidešimt minučių. Pasūdykite. Lęšiai turi būti minkšti, bet nesuvirę. Nuimkite nuo ugnies ir nukoškite.

Dideliame dubenyje sumaišykite pupeles, lęšius, svogūnus ir salierus. Sutrinkite česnako skiltelę su druska, sumaišykite su kario milteliais, šviežiu imbieru, citrinos sultimis ir alyvų aliejumi.

Gerai išmaišykite, paragaukite ir įdėkite dar prieskonių, jei reikia. Pusę padažo užpilkite ant salotų, sumaišykite. Pašlakstykite likusiu padažu, paragaukite, ar pakanka druskos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 stiklinė Pupelės
1 stiklinė Juodieji lęšiai
1/2 vnt. Svogūnai (raudonieji)
1/4 vnt. Salierai
1 skiltelė Česnakai
1/2 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Karis
1 šaukštelis Imbieras
2 šaukštelis Citrinų sultys
1/3 stiklinė Alyvuogių aliejus
2 šaukštas Kalendros
Porcijos: 4
Sudėtingumas :