Pupelių ir Džiugo sūrio keksiukai

Autorius: Silvija M.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pupeles iš indelio nusunkti, nuplauti ir nuvarvintas suberti į indą, ten pat sudėti sūrį, įmušti kiaušinius.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, apkepti ir su visais riebalais supilti į tą patį indą.

Riešutus pasmulkinti (prieš tai geriausia juo nuplikyti užvirintu vandeniu - kad dingtų kartumas) ir su kepimo milteliais irgi – į tą patį indą.

Viską su plaktuvu išsukti iki vientisos tyrelės. Jeigu ji būtų per tiršta, įpilti šaukštą aliejaus. Tyrelę sudėti į aliejumi pateptas formeles, tik nereikia iki viršaus – kepdami keksiukai šiek tiek pakils.

Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Keksiukai skanūs ir karšti (šiuo atveju labai tinka šaltą žiemą – sušildo), ir atvėsę. Tinka prie alaus. Iš formelių keksiukus galima išimti ir patiekti kaip užkandį bendroje lėkštėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 indelis Konservuotos baltosios pupelės
60 g Džiugo sūris
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Svogūnai
2-3 skiltelė Česnakai
1/2 sauja Graikiniai riešutai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Aliejus
Sudėtingumas :