Pudingas su juoduoju šokoladu

Pudingai – anglų virtuvės išradimas. Saldūs pudingai būdavo ruošiami iš duonos arba miltų ir kepami orkaitėje. Žymiausias pavyzdys – kalėdiniai pudingai.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bėgant laikui, atsirado lengvesni variantai, savo konsistencija priminę tirštus kisielius arba pieniškus kremus. Tokie pudingai ne kepami, bet verdami. Juos ypač mėgsta vaikai.

Dubenyje sumaišykite krakmolą, cukrų, kakavą ir druską. Pirmiausia maišant supilkite pieną, po to grietinėlę.

Pastatykite masę ant vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Prisukite ugnį ir pavirkite dar 1 – 2 min., kol masė sutirštės.

Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, sviestą ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps.

Sukrėskite pudingą į serviravimo indą arba mažus indelius ir padėkite į šaldytuvą.

Pudingas su pienišku šokoladu. Ruoškite šį pudingą pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite pienišku ir dėkite 3 valg. š. kakavos miltelių bei 3 valg. š. cukraus.

Pudingas su baltuoju šokoladu. Ruoškite pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite baltuoju, visai nedėkite kakavos, o cukraus kiekį sumažinkite iki 3 valg. š.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 šaukštas Cukrus
2.5 stiklinė Pienas
1.5 stiklinė Grietinėlė
1/4 stiklinė Kukurūzų krakmolas
!/4 stiklinė Kakava
1/2 šaukštelis Druska
125 g Šokoladas
4 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :