Profitroliai su varškės sūriu

 (5)
Profitroliai – itališkas desertas, gaminamas iš plikytos tešlos ir su įvairiu įdaru.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagaminkite plikytą tešlą. Į puodą supilkite pieną su 250 ml vandens, suberkite druską ir įmeskite sviestą. Padėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir berkite pamažu persijotus miltus. Mediniu šaukštu nuolat maišykite tešlą tol, kol gausis vientisa masė, gerai atsiskirianti nuo puodo sienelių. Puodo dugne turite pastebėti baltas apnašas.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą perkelkite į dubenį ir iš karto įmuškite vieną kiaušinį, o paskui paeiliui po vieną įmuškite visus kiaušinius. Užmaišykite tešlą. Teisingai paruošta plikyta tešla turi būti labai lipni ir blizgėti.

Plikytą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su įprastu apvaliu antgaliu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo išspauskite stalo teniso kamuoliuko dydžio tešlos kamuolėlius. Pašaukite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Po to skardą iš orkaitės išimkite, dar šiltus profitrolius perpjaukite horizontaliai pusiau ir leiskite jiems atvėsti.

Dubenyje sumaišykite varškės sūrį ir grietinę. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į varškės masę. Į įdarą įberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir pagardinkite kapotais šviežiais žalumynais. Paruošta varškės mase užpildykite profitrolių puseles ir ant viršaus uždenkite viršutinėmis puselėmis. Prieš patiekiant į stalą, galite papuošti svogūnų laiškais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 ml Pienas
250 ml Vanduo
žiupsnelis Druska
200 g Sviestas
300 g Miltai
8 vnt. Kiaušiniai
Įdarui:
300 g Varškės sūris
150 g Grietinė
70 ml Grietinėlė
žiupsnelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Žalumynai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :