Prieskoninis pyragas su obuolių tyre

Šiame pyrage dera visi tie prieskoniai, kurių taip užsimanome artėjant žiemai – cinamonas, imbieras, gvazdikėliai. Kreminio sūrio glajų ir nesudėtinga pagaminti, ir be galo skanu.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180, groteles įdėkite per vidurį. Sviestu ištepkite apie kepimo skardą.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir prieskonius. Elektriniu plakikliu suplakite sviestą, rudąjį cukrų ir vanilę, kol gausite šviesią purią masę, tuomet įpilkite obuolių tyrę ir išplakite. Sumažinkite plakimo greitį, įmaišykite miltų mišinį, tuomet riešutus (jei naudojate).

Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje ir kepkite, kol taps šviesiai rusva – apie 40-45 min. Atvėsinkite skardoje penkiolika minučių. Atsargiai įdėkite į lėkštę.

Glajui elektriniu plakikliu suplakite Rikotos sūrį, sviestą ir vanilę, kol gausis puri masė. Suberkite konditerinį cukrų ir cinamoną, vėl išplakite. Užpilkite ant atvėsusio pyrago.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pyragui:
2 stiklinė Miltai
1,5 stiklinė Obuolių tyrė
2 vnt. Kiaušiniai (dideli)
2 šaukštelis Kepimo milteliai
0,5 stiklinė Graikiniai riešutai (pakepinti, atvėsinti, supjaustyti)
0,5 šaukštelis Soda
0,5 šaukštelis Druska
0,75 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Maltas imbieras
1 žiupsnelis Gvazdikėliai (malti)
1 pakelis Sviestas
1 stiklinė Rudasis cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
Glajui:
150 g Rikotos sūris
3 šaukštas Sviestas
0,5 pakelis Vanilinis cukrus
1 stiklinė Cukraus pudra
0,5 šaukštas Cinamonas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :