Prancūziškos mielinės spurgos

 (1)
Prancūziškos mielinės spurgos
Prancūziškos mielinės spurgos
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir palikite pastovėti 10 minučių.

Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su druska, muskatu, cinamonu ir pienu.

Į kiaušinių plakinį supilkite vandenį su mielėmis. Maišant suberkite 3 puodelius miltų.

Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.

Po truputį įmaišykite likusius miltus.

Tešlą gerai išminkykite, susukite į kamuolį, aptepkite aliejumi, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje patalpoje porai valandų.

Tešlą išminkykite, iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio, ir supjaustykite nedideliais rombais ar kvadratėliais.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Ištrauktas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Kai šiek tiek atvės ir nuvarvės nereikalingi riebalai, pabarstykite cukraus pudra.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2,5 šaukštelis Sausos mielės
1,5 puodelis Vanduo (šiltas)
0,5 puodelis Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
1 puodelis Pienas
7 puodelis Miltai
3 šaukštas Sviestas
žiupsnelis Cinamonas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :