Prancūziški Siuzetės blyneliai

 (3)
Tikriems blynų gerbėjams prancūziški Siuzetės blyneliai turėtų būti girdėti, ragauti ir greičiausiai labai mėgiami. Pačių blynų paruošimas beveik nesiskiria nuo visiems žinomų lietinių ar didelių blynų, na, gal šiek tiek turtingesne tešla, bet padažo paruošimas reikalauja pastangų ir specialių ingridientų: apelsinų likerio, be kurio nesigaus toks sodrus padažo skonis, ir konjako, kurį reikia padegti.
© Bubblekitchen
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
4.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

O jei esate tikri blynų žinovai, prieš gaminant šį prancūzišką, galima sakyti, desertą, vertėtų pažiūrėti, kaip siuzetės blynelių kelis variantus ruošė Julia Child 7 dešimtmetyje TV laidoje French Chef.

Šių blynelių ruošimas apima kelis etapus: pačių blynelių tešlos paruošimas ir iškepimas (blynelių galima išsikepti ir iš vakaro) ir padažo paruošimas bei blynelių apkepimas jame. Taigi, pradžiai.

Dideliame dubenyje kiaušinį išplaku su cukrumi ir žiupsniu druskos, supilu išlydytą sviestą, dalį pieno ir suberiu miltus. Labai gerai viską išmaišau, supilu likusį pieną (atsižvelgiant į tešlos tirštumą), įmetu apelsino žievelių gabalėlius ir įpilu šaukštą apelsinų sulčių.

Blynus kepiau 21 cm keptuvėje nepridegančia danga, todėl keptuvės papildomai tepti niekuo nereikėjo, užteko tešloje esančio lydyto sviesto.

Į didelę keptuvę įberiame cukrų, palaukiame, kol jis truputį pradės lydytis, įdedame sviestą ir viską nuolatos maišome, kada cukrus rusta, įpilame apelsinų sultis, įmetame apelsino žievelę.

Viską gerai išmaišius dedame sulankstytus blynus (blyną lenkiame per pusę ir dar kartą per pusę, gaunasi trikampėlis). Sudėtus blynus į keptuvę su padažu apkepame iš abiejų pusių, tuomet įpilame apelsinų likerį, visa masė pradeda tirštėti (dar kartą apverčiau blynus, kad iš abiejų pusių pasidengtų tirštu padažu). Pagal didžiąją dalį receptų pabaigai naudojamas konjako šlakelis ir jis padegamas, tada blyneliai gražiai apskrunda iš išorės.

Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blyneliams (išeina 10 vnt).:
55 g Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
130 ml Pienas
25 g Sviestas
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska
2 šaukštas Apelsino žievelė
1 šaukštas Apelsinų sultys
Padažui:
75 ml Apelsinų sultys
2 šaukštas Apelsino žievelė
1 šaukštas Cukrus
25 g Sviestas
2 šaukštas Apelsinų likeris
1 šaukštas Konjakas
Porcijos: 5
Sudėtingumas :