Prancūziški blyneliai „Crêpe“

Niujorke šiuo metu gyvenantis lietuviškų šaknų turintis Michaelas Laiskonis du kartus buvo pripažintas geriausiu JAV konditeriu, o 2007-aisiais pelnė geriausio pasaulyje desertų meistro vardą. Jums pateikiame jo prancūziškų blynelių receptą.
Prancūziški blyneliai
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
300min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vienam litrui tešlos reikės:

3 šaukštų granuliuoto cukraus;
1 ¾ puodelio miltų;
1 arbatinio šaukštelio jūros druskos;
3 kiaušinių;
3 kiaušinių trynių;
6 šaukštų ištirpinto nesūraus sviesto;
1 ½ puodelio pašildyto nenugriebto pieno;
3 šaukštų brendžio.

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite cukrų, miltus ir druską.

2. Suplakite kiaušinius ir trynius.

3. Įpilkite pusę cukraus, miltų ir druskos mišinio į kiaušinius ir sumaišykite iki vientisos masės, vėliau supilkite antrą pusę ir vėl sumaišykite.

4. Maišydami paeiliui į tešlą pilkite pašildytą pieną, brendį ir ištirpintą sviestą.

5. Paruoštą tešlą palikite 4-6 valandoms.

6. Kepkite ant lengvai sviestu išteptos keptuvės. Vienam blyneliui pilkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite apie dvi minutes, arba kol švelniai paruduos ir apvertę dar vieną minutę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 šaukštas Cukrus
2 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
3 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
6 šaukštas Sviestas
1,5 stiklinė Pienas
3 šaukštas Brendis
Sudėtingumas :