Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Autorius: Kristina
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepenėles užpilkite šaltu pienu ir užmerkite 2 valandoms.

Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).

Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą.
Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
Suberkite smulkintus bazilikų lapelius.

Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas.
Pagamintą paštetą supilstykite į indelius.

Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų.

Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.

Skaniausias užtepas tiek pusryčiams, tiek lengvai užkandai išalkus.

Dėkojame Kristinai už receptą!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Vištienos kepenėlės
500 ml Pienas
50 g Brendis
2 šaukštas Aliejus
200 g Sviestas
2 šaukštas Kava stipri
1 šaukštelis Druska
žiupsnelis Bazilikai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :