Prancūziškas pyragas „SAVARENAS“

Prancūziškas pyragas „SAVARENAS“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių, kol pienas suputos.

Miltuose padarykite duobutę ir supilkite pieną.

Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su puse cukraus kiekio, druska, tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis sultimis.

Sudėkite kiaušinių trynius.

Gerai išminkykite tešlą ir palikite porą valandų šiltai, kad pakiltų.

Dar kartą gerai išminkykite.

Kepimo formą (geriausia apvalią su skyle per vidurį) gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą (tešla neturi užimti daugiau kaip 3/4 formos).

Palikite šiltoje vietoje pastovėti dar 15 minučių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Likusį cukrų ištirpinkite vandenyje ir užvirkite ant nedidelės ugnies.

Supilkite romą ir virkite dar kelias minutes kol pasidarys tirštas sirupas.

Sirupą tolygiai supilkite ant karšto pyrago.

Palaukite kol pyragas visiškai atvės ir išimkite iš formos.

Į pyrago vidurį sudėkite iki standžių putų išplaktą grietinėlę su cukraus pudra. Ant viršaus sudėkite persikų puseles.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
250 g Pienas
50 g Mielės
200 g Sviestas
200 g Cukrus
5 vnt. Kiaušinių tryniai
žiupsnelis Druska
0,5 vnt. Citrinos
12 šaukštas Vanduo
8 šaukštas Romas
8 vnt. Konservuoti persikai (puselės)
200 ml Grietinėlė
3 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 10
Sudėtingumas :