Prancūziškas obuolių pyragas

 (7)
Autorius: Inga Alenskaitė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.2857 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išlydome sviestą ir paliekam kiek praaušti.

Kiaušinius plakam su cukrumi, kol pastarasis ištirpsta, o masė kiek pašviesėja. Dedam grietinę ir nesiliaudami plakti plona srovele supilam sviestą. Į tešlą įmaišom kepimo miltelius ir miltus.

Įjungiam orkaitę – 180. Kepimo formą ištepam sviestu. Obuolius nulupam (labai patogu apsimesti, kad tai bulvės, ir naudot atitinkamus įnagius), išimam sėklalizdžius ir supjaustom kubeliais. Centimetro-dviejų ilgio kraštinėmis – nelabai svarbu. Sumaišom su ruduoju cukrumi (jei tokio spintelėje nerasta – naudokit paprastą, tik kokiu šaukštu mažiau saldumo skirtumui tarp skirtingų cukraus rūšių išlyginti) ir, jei jaučiam poreikį, o kepant obuolių pyragus toks poreikis labai natūralus, šaukšteliu cinamono (koks baisus apsileidimas – maniškis tądien, kai suplanavau šitą pyragą kept, jau buvo pasibaigęs, o aš, višta, atsargų laiku nepapildžiau).

Supilam cukruotus obuolius į kepimo formą ir tolygiai paskirstom. Šaukštu kabinam tešlą ir užklojam ja obuolius. Paviršių išlyginam. Kepam 45-50 minučių, kol auksu nusidažo, o medinis pagaliukas, į kepinį įkištas, lauk ištraukiamas sausas. Paliekam kiek praaušti, na, bent jau geram pusvalandžiui.

Prancūziškas obuolių pyragas
© I.Alenskaitės nuotr.

Tuomet susirandam didelę lėkštę, dedam ant kepimo formos, šitą konstrukciją delnais iš abiejų pusių suspaudžiam ir staigiu judesiu apverčiam. Jei sviestu buvo patepta teisingai, pyragas turėjo gražiai nusileisti lėkštėje. Tie, kurie savimi šitoj srity nelabai pasitiki, prieš versdami turėtų peiliu apvest vidinį kepimo formos pakraštį, kad tikrai tikrai pyragas atkibtų. Skanaus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
50 g Sviestas
100 g Grietinė
170 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
6 vnt. Obuoliai
75 g Rudasis cukrus
1 šaukštelis Sviestas kepimo fortai ištepti
Porcijos: 8
Sudėtingumas :