Prancūziškai keptas viščiukas

Prancūziškai keptas viščiukas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.

Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.

Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.

Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.

Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.

Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Viščiukas
100 g Sviestas
3 žiupsnelis Druska
2 žiupsnelis Pipirai
4 šaukštas Provanso žolelės
6 skiltelė Česnakai
50 ml Vanduo
100 ml Baltas sausas vynas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :