Prancūziška kiaušinienė su pomidorais

 (5)
Autorius: Aušra Daugvilaitė
Tikrai nežinau, iš kur kilo šis receptas, tad jei kas žino, tegu mane pataiso, bet man tai - tik prancūziška virtuvė... Šios puikios kiaušinienės pirmąjį kartą paragavau Prancūzijoje ir ją man pagamino tikras prancūzas. Iš pradžių tikrai atrodė įtartina - kepti pomidorai, kiaušinis ir česnakas - juk tai nedera! Oj, kaip stipriai aš tada klydau ir kokią nesuskaičiuojamą galybę kartų jau kepiau kiaušinienę pagal šį receptą sau ir savo draugams :)
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pomidorus perpjauname pusiau ir suraikome plonomis riekelėmis.

Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto ir sudedame pomidorų riekeles taip, kad jos kiek persidengtų ir sudarytų vientisą pagrindą. Kepame keletą minučių, kol pomidorai pradės minkštėti.

Gausiai apibarstome pomidorus džiovintu česnaku, dedame druskos, pipirų. Ant viršaus mušame kiaušinius ir keptuvę uždengiame.

Kepame keletą minučių, kol baltymas iškeps, o trynio paviršius šiek tiek pabals ir jokiu būdu nemaišome, nes sugadinsime visą vaizdą.

Kiaušinio trynys viduryje pagal originalų receptą turėtų likti skystas, tačiau nemėgstantys tokio paruošimo gali tiesiog ilgiau pakepti.

Patiekiame su žalumynais ir tamsia grūdėta duona. Tiesiog tobula. Bon apetit ;)

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2-3 vnt. Pomidorai
2 vnt. Kiaušiniai
Sviestas
pagal skonį Česnakai džiovinti
žiupsnelis Žalumynai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :