Porų, vištienos ir sūrio apkepas

 (1)
Paruošti tokį apkepą, kuriame daug porų ir vištienos, reikia pastangų, tačiau rezultatas to vertas.
Porų, vištienos ir sūrio apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištrinkite sviestą su miltais, sudėkite sūrį ir prieskonius.

Palaipsniui įmaišykite vandenį, kol tešla taps gana stangri ir ją bus galima kočioti.

Palaikykite tešlą maždaug 20 minučių šaltai.

Supjaustytus porus pakepinkite svieste.

Iš porų išsiskyrusį skystį supilkite į dubenėlį ir palikite aušti.

Plačiai iškočiokite tešlą, perkelkite į pateptą 26 cm skersmens formą ir pakelkite tešlos kraštus.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.

Ištirpinkite keptuvėje sviestą, įpilkite pusę porcijos pieno, maišydami kaitinkite.

Kitą pusę pieno sumaišykite su miltais ir supilkite į sviesto mišinį, nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Įmaišykite prieskonius.

Ant pyrago papločio sudėkite porus ir susmulkintą vištieną.

Iš porų išsiskyrusį skystimą supilkite į paruoštą padažą, suberkite ketvirtadalį tarkuoto sūrio ir įmuškite kiaušinį.

Kruopščiai išmaišykite, užpilkite ant porų ir vištienos gabaliukų.

Suberkite likusį tarkuotą sūrį.

Kepkite dar apie 25-30 minučių.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
1,5 stiklinė Miltai
75 g Sviestas
50 g Fermentinis sūris
1 šaukštas Vanduo
pagal skonį Druska
žiupsnelis Pipirai
Įdarui
450 g Porai
50 g Sviestas
2 šaukštas Miltai
1,5 stiklinė Pienas
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Pipirai
100 g Fermentinis sūris
300 g Vištiena (kepta)
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :