Pomidorų ir sūrio apkepas

Puikus pomidorų apkepas su grietinėle ir sūriu gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos patiekalų.
Pomidorų ir sūrio apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pomidorus perpjaukite pusiau.

Susmulkinkite porą ir 5 minutes pakaitinkite svieste.

Pakepintą porą sudėkite į kepimo formą, ant jo – pusiau perpjautus pomidorus.

Pagardinkite cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.

Sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezano sūrį, užberkite ant pomidorų.

Grietinėlę sumaišykite su tarkuotu sūriu ir užpilkite ant viršaus.

Kepkite maždaug 225 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Apibarstykite šviežiais bazilikais.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Pomidorai
1 vnt. Porai
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Cukrus
žiupsnelis Druska
0,5 šaukštelis Malti džiūvėsėliai
pagal skonį Pipirai
4 šaukštas Parmezano sūris
200 ml Grietinėlė
100 g Fermentinis sūris
žiupsnelis Bazilikai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :