Pomidorų ir baklažanų apkepas

 (1)
Pomidorų ir baklažanų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažaną supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais.

Pabarstykite gausiai druska ir palikite pastovėti, kol paruošite likusius prodiktis.

Pomidorus ir cukinijas supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais.

Fermentinį ir kietąjį sūrį sutarkuokite.

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Nupilkite išsiskyrusias baklažanų sultis ir nuplaukite nuo griežinėlių druską.

Kepimo inde pakaitomis dėliokite pomidorų, baklažanų ir cukinijos griežinėlius, taip, kad šiek tiek vienas ant kito užeitų. Apibarstykite druska, pipirais, baziliku ir rozmarinu. Apiberkite sūrio mišiniu. Vėl susluoksniuokite, apiberkite prieskoniais ir likusiu sūriu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Baklažanai
6 vnt. Pomidorai
1 vnt. Cukinijos (nedidelė)
100 g Fermentinis sūris
50 g Kietasis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
2 šaukštelis Bazilikai
2 šaukštelis Raudonėliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :