Plovas su vištiena

 (4)
Šiam plovui gaminti tinka vaisiai ir daržovės, tačiau jį galima paruošti ir su mėsa – tinka kepta vištiena arba ėriena. Jei gaminsite su mėsa, galėsite patiekti kaip atskirą valgį, jei su vaisiais ir daržovėmis, tiks prie kepsnio.
Plovas su vištiena
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.

Į puodą įpilkite aliejaus, sudėkite morkas, svogūnus ir kepkite 3–4 minutes.

Pridėkite ryžių ir kartkartėmis pamaišydami kepkite dar 3–4 minutes.

Sudėkite smulkiai supjaustytus abrikosus, razinas, supilkite apelsinų sultis ir troškinkite ant nedidelės ugnies 25–30 minučių, kol skystis išgaruos ir ryžiai išvirs.

Baigdami gaminti sudėkite skrudintas migdolų drožles, pagardinkite druska ir pipirais.

(Jei į plovą norite įmaišyti mėsos gabaliukų, pirmiausia juos pakepinkite.)

Patiekite su kepta vištienos filė.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Morkos
2 vnt. Svogūnai
4 gabaliukas Vištienos filė
1,5 stiklinė Ryžiai
100 g Džiovinti abrikosai
2 šaukštas Razinos
1 stiklinė Apelsinų sultys
2 šaukštas Migdolų drožlės
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :