Plikytos tešlos žiedai su varške

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į 250 ml verdančio vandens sudėkite sviestą, įberkite druskos, užvirinkite. Suberkite miltus, išmaišykite, pavirinkite 2 – 3 min. Paskui palaukite, kol atvės iki 50 laipsnių. Į pravėsusią tešlą įmuškite kiaušinį, sudėkite vanilę, kardamoną, konjaką ir išmaišykite. Muškite po vieną kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami.

Su specialiu prietaisu ar popieriaus tūtele suformuokite žiedelius į kepimo skardą (ją prieš tai ištepkite riebalais). Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40 min. (tuo metu nedarinėkite orkaitės). Palikite atvėsti orkaitėje.

Varškę sutrinkite su kardamonu, vanile ir cukraus pudra. Įpilkite grietinėlės ir išplakite iki vientisos masės. Atšaldykite. Su švirkštu užpildykite mase žiedus. Arba galite perpjauti juos perpus, pridėti įdaro ir suvožti.

Šokoladą išlydykite su grietinėle, įpilkite romo ir apšlakstykite žiedus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
100 g Sviestas
30 ml Konjakas
1/2 šaukštelis Kardamonas
šlakelis Vanilės ekstraktas
1/2 šaukštelis Druska
180 g Miltai
4 vnt. Kiaušiniai
Įdarui:
500 g Varškė
80 ml Grietinėlė (riebi)
1 šaukštelis Kardamonas
šlakelis Vanilės ekstraktas
2 šaukštas Cukraus pudra
90 g Pieniškas šokoladas
1 šaukštas Baltasis romas
1 šaukštas Kokoso drožlės
Sudėtingumas :