Plikytas tortas su braškėmis

Autorius: Martyna P.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į puodą supilame vandenį, įdedame sviestą, beriame druską ir cukrų ir kaitiname, kol užvirs. Suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol gauname vieną didelį tešlos gabalą, kuris nebelimpa prie puodo sienelių. Atvėsiname tešlą ir mušame po vieną kiaušinį, kol gauname grietinės tirštumo tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Naudodami konditerinį švirkštą padarome apskritimus iš tešlos lakštams ir kepame apie 10 min.

Tuo tarpu ruošiame kremą: mascarponę išmaišome su cukrumi, atskirai išplakame grietinėlę ir ją įmaišome į mascarponės masę. Įspaudžiame citrinos.

Iškeptus lakštus atvėsiname, ištepame kremu, ant jo išdėliojame braškes ir sluoksniuojame tortą. Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Plikytai tešlai:
1 stiklinė Miltai
1 stiklinė Vanduo
100 g Sviestas
1/4 šaukštelis Druska
50 g Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
Kremui:
500 g Maskarponės sūris
150 g Grietinėlė riebi
100 g Cukraus pudra
800 g Braškės (gali būti šaldytos)
Sudėtingumas :