Pievagrybių ir baltųjų pupelių salotos

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pupeles pamerkite nakčiai. Ryte nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu. Leiskite užvirti ir virkite 10 min. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite dar 30-40 min, kol pupelės suminkštės. Nupilkite skystį, nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.

Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite aliejuje.

Paruoškite padažą: šluotele suplakite visus jam skirtus ingredientus.

Dideliame dubenyje sumaišykite pievagrybius, pupeles ir padažą. Leiskite 20 min pastovėti. Sudėkite susmulkintus laiškinius česnakus ir petražoles, lengvai pamaišykite ir patiekite pabarstę parmezanu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Baltosios pupelės
250 g Pievagrybiai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 šaukštas Laiškiniai česnakai
sauja Petražolės
50 g Parmezano sūris
Padažui:
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
1/2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
2 šaukštas Citrinų sultys
1/2 šaukštelis Garstyčios
žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :