Perlinės kruopos su špinatais

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname. Šiek tiek apkepus svogūnams, suberiame kruopas. Apskurus kruopoms, į keptuvę įpilame vyno iki kol apsems visas kruopas.

Troškiname kruopas, kol išgaruoja beveik visas vynas. Išgaravus vynui, supilame čiobrelių arbatą. Verdame apie 20 minučių. Per tą laiką susmulkiname petražoles, o baigus virti kruopoms, sudedame smulkintas petražoles į keptuvę ir viską pamaišome.

Keptuvę kaitiname ant silpnos ugnies. Įdedame sviestą, pasūdome, įberiame pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdedame sūrį, maišome ant ugnies, kol sūris ištirpsta.

Sudedame špinatus, viską išmaišome ir uždengę su dangčiu keptuvę palaikome dar maždaug 5 minutes ir tuomet jau galime valgyti.

Virtuvės mitų griovėjai
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Perlinės kruopos
100 g Špinatai
1 vnt. Svogūnai
60 ml Baltas sausas vynas
70 g Kietasis sūris
1 1/2 l Čiobrelių arbata
1 sauja Petražolės
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :