Pavasario šėlsmas sūrio krepšelyje

Autorius: Elena Tamošauskienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aisbergo arba lapines salotas suplėšome. Pjaustome papriką, agurką, paukštieną, svogūną ir alyvuoges. Smulkiname graikinius riešutus. Paruoštas salotas apšlakstome citrinų padažu: citrinos sultis, medų arba cukrų, druską, kvepiančiuosius ir karčiuosius pipirus, karį ir aliejų išsukame iki vienalytės konsistencijos.

Krepšeliui sūrį sutarkuojame smulkia tarka, dedame ant kepimo popieriaus apskritimu, pabarstome kariu ir sezamo grūdeliais. Kepame orkaitėje 4 – 6min. 170- 180 C laipsnių, kol sūris pasidaro auksinės spalvos. Puodelį ar stiklinę apverčiame aukštyn dugnu. Karštą sūrį apverčiame ant puodelio ir palengva nuimame popierių. Palaikome, kol atauš ir sustings.

Į sūrio krepšelį dedamos jau pastovėjusios su padažu salotos. Galite eksperimentuoti ir su kitokiomis mėgstamomis daržovėmis ar kitais produktais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

60 g Džiugo sūris
50 g Salotos
40 g Rūkyta vištiena
20 g Alyvuogės
40 g Agurkai
20 g Graikiniai riešutai
10 g Raudonieji svogūnai
20 g Saldžiosios raudonosios paprikos
Padažui:
1/4 vnt. Citrinų sultys
1 šaukštelis Cukrus
pagal skonį Druska
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Karis
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Kvepiantys pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :