Pats skaniausias morkų tortas su maskarpone KALĖDOMS

Pats skaniausias morkų tortas su maskarpone
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Morkas smulkiai sutarkuokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, muskatu, kardamonu ir cinamonu.

Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.

Suberkite morkas, tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišykite.

Suberkite, miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus riešutus. Gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 50-55 minutes.

Kai atvės perpjaukite horizontaliai per pusę.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Maskarponės sūrį išsukite su apelsinų sultimis. Sumaišykite su grietinėle.

Puse maskarponės ir grietinėlės kremo kiekiu aptepkite vieną biskvito dalį.

Apibarstykite smulkintais riešutais.

Ant viršaus uždėkite kitą biskvito dalį ir ant viršaus užtepkite likusį kremą, apibarstykite riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 stiklinė Miltai
120 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
7 šaukštas Cukrus
2 stiklinė Morkos (tarkuotos)
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Kardamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
1 stiklinė Graikiniai riešutai
1 šaukštelis Apelsino žievelė
Kremui
400 g Maskarponės sūris
2 šaukštas Apelsinų sultys
300 ml Grietinėlė
5 šaukštas Cukraus pudra
2 sauja Graikiniai riešutai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :