Patiekalas Tėčiui: kepta avies kulšis su česnaku, citrina ir rozmarinais

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš vakaro sumaišykite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, smulkintus rozmarinus bei aliejų. Šiuo mišiniu įtrinkite avienos kulšį, tvirtai apvyniokite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve (mažiausiai 5 val.).

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Avies kulšį įdėkite į kepimo indą, apliekite marinatu ir kepkite 15 min. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 min.

Išimkite avies kulšį iš orkaitės, apdenkite folija, rankšluosčiu ir palaikykite 30 min.

Kol keps avies kulšis, nuskuskite bulves, sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kai užvirs pavirkite dar 5 min., paskui nukoškite.

Į kitą puodą įpilkite vandens, kai užvirs įberkite 2 šaukštelius druskos, sudėkite šparagines pupeles ir virkite 4 min. Paskui nukoškit ir perliekite šaltu vandeniu.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, smulkintą česnaką, kelias sekundes pakepinkite. Suberkite supjaustytas bulves, maišydami 3 – 5 min. pakepkite, paskui suberkite šparagines pupeles, kai jos sušils, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.

Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir užberkite petražolių.

Patiekite avies kulšį su šiltomis bulvių ir šparaginių pupelių salotomis.

Gourmantine
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Avienos kulšis be kaulo
pagal skonį Rupi jūros druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
3 skiltelė Česnakai
2 vnt. Citrinų sultys ir žievelė
3 šaukštas Rozmarinai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
Salotoms:
1 kg Bulvės
400 g Šparaginės pupelės
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Citrinos žievelė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
2 šaukštas Petražolės šviežios
Sudėtingumas :