Patarimai, kaip iškepti skanią vištą

 (7)
Jei mėgstate vištieną ar norėtumėte šeimą palepinti kepta višta, šie patarimai jums pravers.
Kepta višta
© Fotolia nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Rinkitės jauną vištą ar viščiuką - jų mėsa minkštesnė.

Skanesnė bus atvėsinta šviežia vištieną nei užšaldyta.

Šaldytuve nelaikykite šviežios vištienos ilgiau nei parą. Jei ruošiatės valgyti vėliau, geriau iš karto dėkite į šaldymo kamerą, kitaip galite apsinuodyti.

Jei vištiena buvo užšaldyta, ją atitirpinkite ne kambario temperatūroje, bet šaldytuve.

Nuplovus vištieną, būtinai ją gerai nusausinkite.

Jei norite traškios odelės, pamasažuokite, kad atšoktų nuo mėsos, ir palikite pusei valandos pastovėti šaldytuve, kad šiek tiek apdžiūtų.

Prieš kepant vištieną įtrinkite prieskoniais ir palikite pastovėti apie pusvalandį šaldytuve, kad kuo geriau įsigertų.

Jei vištą ar vištienos kepsniukus žadate kepti kitą dieną, pamarinuokite. Druską, pipirus, Provanso žoleles ir spaustas česnako skilteles sumaišykite su medumi ir ištepkite mėsą. Arba sumaišykite apelsinų sultis su česnaku, čiobreliais, druska, pipirais ir anyžiais.

Jei kepate visą vištą, rinkitės negilų indą. Giliame inde užsilaiko garai ir mėsa ištęžta.

Jei kepate visą vištą, gerai išplaukite vidų, nusausinkite, prieskoniais įtrinkite ir išorę, ir vidų, prieš pat kepant prikimškite įdaro. Įdarui puikiai tiks obuoliai, kriaušės, džiovintos slyvos ir abrikosai. Jei jums saldus skonis nedera su paukštiena, galite prikimšti smulkiai pjaustytomis daržovėmis, kaip morkomis, saliero šaknimi, porais.

Jei kepate vištieną orkaitėje po odele prikaišiokite nedidelių sviesto gabaliukų.

Jei kepate keptuvėje, vienodomis dalimis sumaišykite sviestą su aliejumi.

Jei norite, kad mėsa būtų sultinga, uždenkite folija ir atidenkite prieš pat kepimo galą - likus 15 minučių (temperatūrą galite padidinti iki 200 laipsnių), kad apskrustų.

Jei norite, kad mėsa kristų nuo kaulų, vištą kepkite kepimo rankovėje apie 2 valandas iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Višta ar vištienos kepsniukai bus iškepę, jei pradūrus ar prapjovus išbėgs skaisčios sultys, o mėsa nebebus rausva.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą