PASAKIŠKAI SKANU: prancūziškas karamelinis pudingas

 (1)
Karamelinis pudingas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vieną puodelį cukraus supilkite į dubenį.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite iki masė padidės ir taps šviesesnė.

Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite.

Kol pienas šyla, pasiruoškite formeles: į kepimo formą ar skardą aukštais kraštais sudėkite 8 mažas keramikines kepimo formeles.

Į mažą puodą supilkite antrą cukraus puodelį, užpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų. Užkaiskite ir kaitinkite maišant kol pradės virti ir švelniai paruduos (karamelizuosis).

Karamelę po lygiai išpilstykite į mažas keramikines formeles.

Pieną nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant (žiūrėkite, kad neužvirtų).

Maža srovele pieną pilkite į kiaušinių plakinį ir plakite.

Išplakus supilstykite į formeles ant karamelės.

Skardą kone iki viršaus ir iki pusės keramikinių formelių pripilkite vandens.

Dėkite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Iš formelių išimkite tik jau atvėsusius.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 puodelis Cukrus
1 l Pienas
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :